These days, engines that are able to burn biofuels are somewhat common. Biofuels are are made from biological material, such as corn, soybeans, and sugarcane These biofuels hum so they produce much less pollution than fossil fuels. In some countries, such as Brazil biofuel engines are standard. In fact, most of the cars in Brazil have engines that can operate gasoline or biofuel.
A second type of alternative engine is the electric engine. Cars with electric engines common for decades. Most are being used in hybrid cars at the moment. These are vehicles both a gasoline-powered engine and an electric one. In many cases, the gasoline-powered e used to operate the car at high speeds on expressways. The electric engine is utilised for city One benefit of hybrid cars is that as the gasoline-powered engine runs, it simultaneously rechar electric engine
A third type of alternative engine is the hydrogen engine. It utilises hydrogen fuel cells. convert hydrogen into electricity that can power the car These days, there are many cars and bu rely upon hydrogen engines. However, there are some problems associated with this type of The hydrogen used in the engine must be processed from other materials, and it is also diff store. As a result, vehicles that run on hydrogen are expensive
Alternative energy sources create less pollution and are often renewable sources of energ hoped that more and more innovations help the use of alternative energy sources become ean casier
23. Which of the following is not mentioned in the text above as renewable energy?
A. Gasoline
B. Biofuel
C. Hydrogen
D.Electricity
24. The phrase alternative energy sources in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to
A.hybird engines
B. Fossil fuels
C.biological fuels
D. Electrici
25. The word "recharges" is closest in meaning to
A resumes
B. retreats
C.repels
D. refreshes
26. The author uses com, soybeans, and sugarcane as examples of
A. crops that are grown in Brazil
B. plants that can be eaten by people
C biological materials that grow quickly
D. things that can be turned into biofue
27. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 59
A. Alternative sources of energy can be used up and cause contamination.
B. Alternative sources of energy are never used up but cause contamination.
C. Alternative sources of energy are unlimited and hardly cause pollution
D. Alternative sources of energy are limited but cause no pollution.
28. What is True about a hybrid car?
A. It runs on both gasoline and electricity at the same time
B. It runs on electricity and produces gasoline at the same time
C. It has one engine producing electricity while the other runs on gasoline
D. It has one engine running on gasoline while the other runs on electricity.
29. in which paragraph does the writer mention the engines running on H2
A.paragraph 1
B.paragraph 2
C.paragraph 3
D.paragraph 4
30.In which paragraph does the writer mention cars running on biofuel and gasoline?
A.paragraph 2
B.paragraph 3
C.paragraph 4
D.paragraph 5
chọn đáp án đúng
Quảng cáo
3 câu trả lời 5132
23. Which of the following is not mentioned in the text above as renewable energy?
Đáp án: A. Gasoline
Giải thích: Gasoline (xăng) không phải là nguồn năng lượng tái tạo, nó là nguồn năng lượng hóa thạch, trong khi biofuel, hydrogen, và electricity đều có thể là nguồn năng lượng tái tạo.
Dịch: "Xăng" không được đề cập trong đoạn văn như một nguồn năng lượng tái tạo.
24. The phrase alternative energy sources in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to
Đáp án: B. Fossil fuels
Giải thích: "Alternative energy sources" (nguồn năng lượng thay thế) là các nguồn năng lượng tái tạo và ít gây ô nhiễm, trong khi "fossil fuels" (nhiên liệu hóa thạch) là những nguồn năng lượng truyền thống, không tái tạo, gây ô nhiễm.
Dịch: Cụm từ "nguồn năng lượng thay thế" trong đoạn 1 có nghĩa đối lập với "nhiên liệu hóa thạch".
25. The word "recharges" is closest in meaning to
Đáp án: D. refreshes
Giải thích: "Recharges" có nghĩa là làm mới hoặc nạp lại năng lượng cho thứ gì đó, tương tự như "refreshes".
Dịch: Từ "recharges" gần nghĩa nhất với "refreshes" (làm mới).
26. The author uses corn, soybeans, and sugarcane as examples of
Đáp án: D. things that can be turned into biofuel
Giải thích: Câu văn nêu rõ rằng những loại cây như ngô, đậu tương và mía có thể được dùng để sản xuất biofuel (nhiên liệu sinh học).
Dịch: Tác giả sử dụng ngô, đậu tương và mía như là ví dụ về những thứ có thể được chuyển thành biofuel.
27. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 5?
Đáp án: C. Alternative sources of energy are unlimited and hardly cause pollution
Giải thích: Câu này nói về nguồn năng lượng thay thế, rằng chúng không thể cạn kiệt và ít gây ô nhiễm, phù hợp với câu "Alternative energy sources create less pollution and are often renewable sources of energy."
Dịch: Câu này có thể diễn đạt lại là "Nguồn năng lượng thay thế là vô hạn và hầu như không gây ô nhiễm."
28. What is True about a hybrid car?
Đáp án: D. It has one engine running on gasoline while the other runs on electricity.
Giải thích: Một chiếc xe hybrid (lai) có một động cơ chạy bằng xăng và một động cơ chạy bằng điện.
Dịch: Một chiếc xe hybrid có một động cơ chạy bằng xăng trong khi động cơ kia chạy bằng điện.
29. In which paragraph does the writer mention the engines running on H2?
Đáp án: C. paragraph 3
Giải thích: Động cơ chạy bằng H2 (hydrogen) được đề cập trong đoạn 3.
Dịch: Đoạn văn nào tác giả đề cập đến các động cơ chạy bằng H2? Câu trả lời là đoạn 3.
30. In which paragraph does the writer mention cars running on biofuel and gasoline?
Đáp án: A. paragraph 2
Giải thích: Đoạn 2 đề cập đến xe chạy bằng biofuel và xăng.
Dịch: Trong đoạn văn nào tác giả đề cập đến xe chạy bằng biofuel và xăng? Câu trả lời là đoạn 2.
23. Which of the following is not mentioned in the text above as renewable energy?
→ A. Gasoline
24. The phrase "alternative energy sources" in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to
→ B. Fossil fuels
25. The word "recharges" is closest in meaning to
→ D. refreshes
26. The author uses corn, soybeans, and sugarcane as examples of
→ D. things that can be turned into biofuel
27. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 5?
→ C. Alternative sources of energy are unlimited and hardly cause pollution.
28. What is true about a hybrid car?
→ D. It has one engine running on gasoline while the other runs on electricity.
29. In which paragraph does the writer mention the engines running on H₂?
→ D. Paragraph 4
30. In which paragraph does the writer mention cars running on biofuel and gasoline?
→ A. Paragraph 2
Dưới đây là đáp án cho từng câu hỏi dựa trên nội dung văn bản đã cho:
23. Which of the following is not mentioned in the text above as renewable energy?
A. Gasoline
24. The phrase alternative energy sources in paragraph 1 is OPPOSITE in meaning to
B. Fossil fuels
25. The word "recharges" is closest in meaning to
D. refreshes
26. The author uses corn, soybeans, and sugarcane as examples of
D. things that can be turned into biofuel
27. Which of the following best paraphrases the underlined sentence in paragraph 5?
C. Alternative sources of energy are unlimited and hardly cause pollution.
28. What is True about a hybrid car?
D. It has one engine running on gasoline while the other runs on electricity.
29. In which paragraph does the writer mention the engines running on H2?
C. paragraph 3
30. In which paragraph does the writer mention cars running on biofuel and gasoline?
A. paragraph 2
Quảng cáo
Bạn muốn hỏi bài tập?
Câu hỏi hot cùng chủ đề
-
Hỏi từ APP VIETJACK92736
-
35357
-
Hỏi từ APP VIETJACK34331
-
32940
-
32485
