Nguyễn Phước Tính
Hỏi từ APP VIETJACK
REVISION 1
Read the article carefully and choose the correct answer A, B or C. (2 marks)
People all over the world eat rice. Millions of people in Asia, Africa, and South America eat it every day. Some people eat almost nothing but rice.
Rice is a kind of grass. There are more than seven thousand kinds of rice. Most kinds are water plants. Farmers grow rice in many countries, even in the southern part of the United States and in eastern Australia.
No one really knows where rice came from. Some scientists think it started to grow in two places. They think that one kind of rice grew in southern Asia thousands ofyears ago. Someone in China wrote about it almost five thousand years ago. Another kind probably grew in West Africa. Other scientists think rice came from India, and Indian travelers took it to other parts of the world.
There are two main ways to grow rice. Upland rice grows in dry soil. Most rice grows in wet soil. People in many countries do all of the work by hand. This is the same way farmers worked hundreds of years ago. Some countries now use machines on their rice farms. The farmers all use fertilizers. Some insects are enemies of rice.
Farmers poison them.
People use every parts of the rice plants. They make animals feed and rice oil from it. They also make baskets, brooms, rugs, sandals, and roofs for their houses.
They burn dry rice plants for cooking.
1. The word it in the first paragraph refers to "rice".
A.
True
B. False
C. Not Given
2. The word kind in the second paragraph is closest in meaning to "type".
A.
True
B. False
C. Not Given
3.
There are at least 7,000 kinds of water plants.
A.
True
B. False
C. Not Given
4. All scientists agree that rice came from India.
A.
True
B. False
C. Not Given
Read the article carefully and choose the correct answer A, B or C. (2 marks)
People all over the world eat rice. Millions of people in Asia, Africa, and South America eat it every day. Some people eat almost nothing but rice.
Rice is a kind of grass. There are more than seven thousand kinds of rice. Most kinds are water plants. Farmers grow rice in many countries, even in the southern part of the United States and in eastern Australia.
No one really knows where rice came from. Some scientists think it started to grow in two places. They think that one kind of rice grew in southern Asia thousands ofyears ago. Someone in China wrote about it almost five thousand years ago. Another kind probably grew in West Africa. Other scientists think rice came from India, and Indian travelers took it to other parts of the world.
There are two main ways to grow rice. Upland rice grows in dry soil. Most rice grows in wet soil. People in many countries do all of the work by hand. This is the same way farmers worked hundreds of years ago. Some countries now use machines on their rice farms. The farmers all use fertilizers. Some insects are enemies of rice.
Farmers poison them.
People use every parts of the rice plants. They make animals feed and rice oil from it. They also make baskets, brooms, rugs, sandals, and roofs for their houses.
They burn dry rice plants for cooking.
1. The word it in the first paragraph refers to "rice".
A.
True
B. False
C. Not Given
2. The word kind in the second paragraph is closest in meaning to "type".
A.
True
B. False
C. Not Given
3.
There are at least 7,000 kinds of water plants.
A.
True
B. False
C. Not Given
4. All scientists agree that rice came from India.
A.
True
B. False
C. Not Given
Quảng cáo
1 câu trả lời 1948
2 năm trước
The word "it" in the first paragraph refers to "rice." Answer: A. True
The word "kind" in the second paragraph is closest in meaning to "type." Answer: A. True
There are at least 7,000 kinds of water plants. Answer: B. False (The article mentions that there are more than seven thousand kinds of rice, not water plants.)
All scientists agree that rice came from India. Answer: C. Not Given (The article mentions different theories about the origin of rice, but it does not state that all scientists agree it came from India.)
The word "kind" in the second paragraph is closest in meaning to "type." Answer: A. True
There are at least 7,000 kinds of water plants. Answer: B. False (The article mentions that there are more than seven thousand kinds of rice, not water plants.)
All scientists agree that rice came from India. Answer: C. Not Given (The article mentions different theories about the origin of rice, but it does not state that all scientists agree it came from India.)
Quảng cáo
Bạn muốn hỏi bài tập?
Câu hỏi hot cùng chủ đề
-
Hỏi từ APP VIETJACK92736
-
35357
-
Hỏi từ APP VIETJACK34331
-
32940
-
32485
Gửi báo cáo thành công!
