The phrase "healthy lifestyle" is the definition of how you should live if you want to get the healthiest body you can, one that both looks good and feels good. You know the obvious behaviors that describe someone who is healthy and takes care of themselves.
A healthy person doesn’t smoke, eats healthy foods with plenty of fruits, vegetables and fiber and, of course, exercises regularly. A healthy person also knows how to manage stress, gets good quality sleep each night, doesn’t drink too much, doesn’t sit too much, does everything in moderation all the time. When you look at everything that could possibly make healthy lifestyle, you can see just how hard all of those things are in our current world.
There is no such thing as a "bad" food, but there are some foods you should try not have regular basis. Fast food refers to food that can be prepared and served quickly. It is popular as a food is inexpensive, convenient, and tastes good. Because fast food is high in sodium, trans fat, and cholesterol, it isn’t something you should eat often.
The good news is you don’t have to change everything at the same time. In fact, the trick to healthy living is making small changes – taking more steps each day, adding fruit your cereal, having an extra glass of water, or saying no to that second helping of buttery mashed potatoes. One thing you can do right now to make your lifestyle healthier is to move more.
Question 25: What is the main idea of the passage?
A. How to manage stress
B. Ways to live a healthy life
C. The behaviors to describe a healthy person
D. Some healthy foods to eat
Question 26: The word "it" in paragraph 2 refers to ______.
A. fast food
B. cholesterol
C. trans fat
D. sodium
Question 27: According to the passage, which of the following statements is NOT true?
A. Fast food is a lot of sodium, trans fat and cholesterol
B. We should eat healthy foods
C. A healthy person exercises regularly
D. We should avoid eating fiber
Question 28: The word "trick" in paragraph 3 is closest in meaning to ______.
A. knowledge
B. steps
C. method
D. time
Question 29: What can we do right now to have a healthier lifestyle?
A. moving more
B. drinking more
C. sleeping more
D. sitting more
Quảng cáo
1 câu trả lời 991
Question 25:
Answer: B. Ways to live a healthy life.
Explanation: The passage focuses on describing how to live a healthy lifestyle, including eating well, exercising, managing stress, and making small changes.
Dịch: B. Những cách sống một cuộc sống lành mạnh.
Giải thích: Đoạn văn tập trung vào việc mô tả cách duy trì lối sống lành mạnh, bao gồm ăn uống đúng cách, tập thể dục, quản lý căng thẳng và thực hiện các thay đổi nhỏ.
Question 26:
Answer: A. fast food.
Explanation: The word "it" in paragraph 2 refers to fast food, as it mentions that fast food is high in sodium, trans fat, and cholesterol, making it unhealthy.
Dịch: A. Thức ăn nhanh.
Giải thích: Từ "it" trong đoạn 2 ám chỉ đến thức ăn nhanh, vì đoạn văn đề cập rằng thức ăn nhanh chứa nhiều natri, chất béo chuyển hóa và cholesterol, khiến nó không tốt cho sức khỏe.
Question 27:
Answer: D. We should avoid eating fiber.
Explanation: The passage promotes eating healthy foods, including plenty of fruits and vegetables, which are high in fiber. Avoiding fiber is not mentioned.
Dịch: D. Chúng ta nên tránh ăn chất xơ.
Giải thích: Đoạn văn khuyến khích ăn thực phẩm lành mạnh, bao gồm trái cây và rau củ, vốn chứa nhiều chất xơ. Tránh ăn chất xơ không được đề cập.
Question 28:
Answer: C. method.
Explanation: The word "trick" in paragraph 3 is used to mean a way or method to make healthy living easier by making small changes.
Dịch: C. Phương pháp.
Giải thích: Từ "trick" trong đoạn 3 được dùng với ý nghĩa là một cách hoặc phương pháp để làm cho việc sống lành mạnh trở nên dễ dàng hơn thông qua những thay đổi nhỏ.
Question 29:
Answer: A. moving more.
Explanation: The passage suggests that one immediate step toward a healthier lifestyle is to move more.
Dịch: A. Di chuyển nhiều hơn.
Giải thích: Đoạn văn đề xuất rằng một bước đi ngay lập tức để có lối sống lành mạnh hơn là di chuyển nhiều hơn.
Quảng cáo
Bạn muốn hỏi bài tập?
Câu hỏi hot cùng chủ đề
-
36391
