PASSAGE 1
Everyday life today is much more complicated than in the past. Even in our leisure time we have to make so many choices about what to do or even what to watch on TV. We are often spoilt for choice and this can leave us feeling confused and dissatisfied. We all know that it is important to achieve a balance between work and play, but many of us do not succeed. Instead. we put extra pressure on ourselves by trying to be as successful as in our work life as in our personal life.
Life in the past was much simplier as many people worked to meet their basic needs. Today, for many of us, our job is not just a way of making a living. For many, work plays an important role in our everyday life and gives us a strong sense of personal fulfilment. What's more, we have become much more materialistic. Many people set themselves goals such as buying a new house or car and so we measure our success by the material things we own. Desiring these luxuries is what motivates us to work much harder than in the past, so in many ways we choose this way of life.
We have worked hard to improve our standard of living, but it may have come at a very high price. We need to make some changes in our prioprities so that family occasions are as important as business meetings. We should also take every possible opportunity to enjoy our leisure time. Once you have made the decision to do this, you should find that your quality of life also improves,
1: What is the passage mainly about?
A. Good qualities of life today and in the past
B. Ways people today balance their work life and personal life
C. Distinction between life today and in the past
D. Basic needs for peole today and in the past
2: According to the passage, people today have to work much harder to meet all the following basic needs EXCEPT
A. personal fulfilment
B. materialistic life
C. luxurious lifestyle
D. simpler life
3: The word "this" in paragraph 3 refers to
A. making some changes
C. working hard
B. enjoying our leisure time
D. improving living standards
4: Everyday life today is not as easy as in the past because
A. people work to make their own living
B. people want to live more materialistically
C. people work to satisfy their various needs
D. people want to buy a new house or car
5: The word " fulfilment in paragraph 2 mostly
A. satisfaction
B. improvement
C. result
D. Information
Quảng cáo
2 câu trả lời 830
1. What is the passage mainly about?
C. Distinction between life today and in the past
Giải thích: Đoạn văn chủ yếu so sánh cuộc sống hiện đại và cuộc sống trong quá khứ, chỉ ra sự phức tạp của cuộc sống ngày nay và sự thay đổi trong cách mà con người làm việc và sống.
2. According to the passage, people today have to work much harder to meet all the following basic needs EXCEPT
D. simpler life
Giải thích: Đoạn văn nói rằng con người ngày nay làm việc vất vả hơn để có một cuộc sống đầy đủ vật chất và thỏa mãn nhu cầu cá nhân, nhưng không phải để có một cuộc sống đơn giản hơn.
3. The word "this" in paragraph 3 refers to
C. working hard
Giải thích: Từ "this" trong câu "Desiring these luxuries is what motivates us to work much harder than in the past, so in many ways we choose this way of life" chỉ đến việc làm việc chăm chỉ.
4. Everyday life today is not as easy as in the past because
C. people work to satisfy their various needs
Giải thích: Cuộc sống ngày nay phức tạp hơn trong khi con người phải làm việc để thỏa mãn nhiều nhu cầu khác nhau như vật chất, sự nghiệp, và cuộc sống cá nhân.
5. The word "fulfilment" in paragraph 2 mostly means
A. satisfaction
Giải thích: "Fulfilment" trong đoạn văn ám chỉ sự hài lòng, thỏa mãn mà công việc mang lại cho con người trong cuộc sống, chứ không phải kết quả hay sự cải thiện.
1. What is the passage mainly about?
C. Distinction between life today and in the past
Giải thích: Đoạn văn chủ yếu so sánh cuộc sống hiện đại và cuộc sống trong quá khứ, chỉ ra sự phức tạp của cuộc sống ngày nay và sự thay đổi trong cách mà con người làm việc và sống.
2. According to the passage, people today have to work much harder to meet all the following basic needs EXCEPT
D. simpler life
Giải thích: Đoạn văn nói rằng con người ngày nay làm việc vất vả hơn để có một cuộc sống đầy đủ vật chất và thỏa mãn nhu cầu cá nhân, nhưng không phải để có một cuộc sống đơn giản hơn.
3. The word "this" in paragraph 3 refers to
C. working hard
Giải thích: Từ "this" trong câu "Desiring these luxuries is what motivates us to work much harder than in the past, so in many ways we choose this way of life" chỉ đến việc làm việc chăm chỉ.
4. Everyday life today is not as easy as in the past because
C. people work to satisfy their various needs
Giải thích: Cuộc sống ngày nay phức tạp hơn trong khi con người phải làm việc để thỏa mãn nhiều nhu cầu khác nhau như vật chất, sự nghiệp, và cuộc sống cá nhân.
5. The word "fulfilment" in paragraph 2 mostly means
A. satisfaction
Giải thích: "Fulfilment" trong đoạn văn ám chỉ sự hài lòng, thỏa mãn mà công việc mang lại cho con người trong cuộc sống, chứ không phải kết quả hay sự cải thiện.
Quảng cáo
Bạn cần hỏi gì?
Câu hỏi hot cùng chủ đề
-
Hỏi từ APP VIETJACK
Đã trả lời bởi chuyên gia
53928 -
Đã trả lời bởi chuyên gia
37665 -
Hỏi từ APP VIETJACK
Đã trả lời bởi chuyên gia
35033 -
Hỏi từ APP VIETJACK
Đã trả lời bởi chuyên gia
27949 -
Hỏi từ APP VIETJACK
Đã trả lời bởi chuyên gia
27497 -
Hỏi từ APP VIETJACK
Đã trả lời bởi chuyên gia
26946
