Part 2. Read the passage and circle the correct answers A, B, C or D
Vietnam’s New Year is celebrated according to the lunar calendar. It is especially known as Tet Nguyen Dan, or Tet. It begins between January twenty- first and February nineteen. The exact date changes from year to year. Vietnamese people usually make preparations for the holiday several weeks beforehand. They tidy their houses, cook special food, clean and make offerings on the family altars. On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see New Year Eve, then they put on new clothes and give one another the greetings of the season. Tet lasts ten days. The first three days are the most important. Vietnamese people believe that how people act during those days will influence the whole year. As a result, they make every effort to avoid arguments and smile as much as possible.
1. What is Vietnam’s New Year known as?
________
2. What would be the best title for the passage?
________
3. Do people sit up to midnight on the New Year’s Eve?
_________.
4. How long does Tet last?
_________
5. What does the word "they" in the last sentence refer to?
Quảng cáo
2 câu trả lời 269
1. What is Vietnam’s New Year known as?
Answer: Tet Nguyen Dan, or Tet
→ Explanation (EN): The passage says: "It is especially known as Tet Nguyen Dan, or Tet."
→ Giải thích (VI): Đoạn văn nói rõ: “Tết Nguyên Đán hay còn gọi là Tết.” Đây là tên gọi khác của Tết Việt Nam.
2. What would be the best title for the passage?
Answer: C. Tet in Vietnam
→ Explanation (EN): The passage is mainly about how Vietnamese people celebrate Tet – their traditions, timing, and beliefs. So "Tet in Vietnam" fits best.
→ Giải thích (VI): Đoạn văn mô tả cách người Việt đón Tết, chuẩn bị gì và những phong tục. Vì vậy tiêu đề phù hợp nhất là "Tết ở Việt Nam".
3. Do people sit up to midnight on the New Year’s Eve?
Answer: Yes, they do.
→ Explanation (EN): The passage states: "On the New Year’s Eve, people sit up to midnight to see New Year Eve..."
→ Giải thích (VI): Đoạn văn có ghi: “Vào đêm Giao thừa, mọi người thức đến nửa đêm để đón năm mới.” ⇒ Câu trả lời là Có.
4. How long does Tet last?
Answer: Ten days.
→ Explanation (EN): The passage says clearly: "Tet lasts ten days."
→ Giải thích (VI): Trong đoạn văn có ghi: “Tết kéo dài 10 ngày.” ⇒ Câu trả lời là 10 ngày.
5. What does the word "they" in the last sentence refer to?
Answer: Vietnamese people
→ Explanation (EN): The sentence is: "As a result, they make every effort to avoid arguments..." and the subject of the paragraph is "Vietnamese people".
→ Giải thích (VI): Từ "they" ở đây chỉ người Việt Nam, vì cả đoạn nói về phong tục của người Việt vào dịp Tết.
Quảng cáo
Bạn muốn hỏi bài tập?
Câu hỏi hot cùng chủ đề
-
III. Match a question in column A with its answer in column B.
A B 1. How heavy is Mai? a. I like cartoons. 2. What kinds of TV programs do you like? b. Because I got up late. 3. Why did you come to class late? c. He should go to the movie theater. 4. Where should Nam go to relax? d. She is forty kilos. 87726 -
35144
-
24376
-
23829
-
21955
